Πρώην υπάλληλος στο Apple Car δηλώνει ένοχος κατασκοπείας

Ένα όχι και τόσο αθώο σκάνδαλο με φόντο τα αυτόνομα αυτοκίνητα ξεσκέπασαν οι αρχές της Αμερικής που συνελάβαν πρώην στέλεχος της Apple

apple company logo

Δεν είναι νέο, ούτε κάτι ασυνήθιστο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να διαρρέουν κατασκευαστικά μυστικά από μια εταιρεία προς μια άλλη ή να περνά τεχνογνωσία από την μια εταιρεία στην άλλη. Ήδη πρόσφατα έχουμε δει μια μεγάλη μεταγραφήμια αγωγή που είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν αλλάζει το γεγονός πως είναι δικαστική διένεξη και μια μήνυση που έφερε αποκαλύψεις. 

Τώρα όμως περνάμε σε άλλο επίπεδο, αυτό της κανονικής κατασκοπείας που έχει και κινηματογραφική εσάνς. Αυτό διότι ο Xiaolang Zhang, πρώην υπάλληλος της Apple, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για για μεταφορά κλεμμένης τεχνογνωσίας, προς την εταιρεία Xpeng

Συγκεκριμένα ο εν λόγω υπάλληλος κατηγορείται πως κατέβασε το σχέδιο μιας πλακέτας κυκλώματος για αυτόνομα αυτοκίνητα, έχοντας αποκρύψει τις προθέσεις του να αποχωρήσει από την εταιρεία και να εργaστεί στην κινεζική start up, Xpeng. Τη θέση του δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το γεγονός πως έκλεισε εισιτήριο τελευταίας στιγμής για να ταξιδέψει στην Κίνα. 

Ο Zhang συνελήφθη στο αεροδρόμιο του San Jose και αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως στην συνέχεια, κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές και δήλωσε ένοχος, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι όροι της συμφωνίας. 

O Zhang μετά την αποχώρησή του από την Apple, εργάζεται για την Xpeng, όμως η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε σε tweet της πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Το ενδιαφέρον είναι πως μαζί με τον Zhang, έχει συλληφθεί και άλλος εργαζόμενος με τις ίδιες κατηγορίες, ο οποίος όμως δήλωσε αθώος και δεν έχει αλλάξει την κατάθεσή του. Η δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου. 

Με πληροφορίες από την Automotive News
 

Best of Network