Γιατί ο Elon Musk πούλησε 7,92 εκατ. μετοχές της Tesla

Τι συμβαίνει με τον Elon Musk και πούλησε7,92 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας 6,88 εκατομμυρίων ευρώ;

Τesla Model 3 και Μodel Υ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, πούλησε 7,92 εκατ. μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αξίας περίπου 6,88 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC που επικαλείται αρχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 9 Αυγούστου, όπως αποκαλύπτουν τα σχετικά αρχεία, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla στις 4 Αυγούστου.

Ο Musk έλεγε ότι δεν έχει προγραμματίσει άλλες πωλήσεις μετοχών

Νωρίτερα φέτος, ο CEO της Tesla και της SpaceX δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι "δεν είχε προγραμματίσει περαιτέρω πωλήσεις της Tesla" μετά τις 28 Απριλίου. Εκείνη την εβδομάδα, τα ρυθμιστικά αρχεία αποκάλυψαν ότι ο Musk είχε πουλήσει ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας αξίας περίπου 8,4 δισ. δολαρίων και όχι 4 δισ. όπως γνωρίζαμε αρχικά.

Σημειώνεται ότι ο Musk βρίσκεται εν μέσω μιας νομικής διαμάχης με την Twitter, τον κολοσσό κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο συμφώνησε να εξαγοράσει τον Απρίλιο έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων ή 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Στις 8 Ιουλίου, ο Musk δήλωσε ότι τερματίζει τη συμφωνία, καθώς κατηγόρησε το Twitter ότι δεν του έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εξαγορά και ότι δεν ενημερώθηκε σωστά για τον αριθμό των bots, των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Η Twitter με τη σειρά της έχει υποβάλει μήνυση για να διασφαλίσει ότι η συμφωνία με τον Musk θα προχωρήσει στην τιμή που έχει συμφωνηθεί, γεγονός που θα απέφερε σημαντικά κέρδη σε πολλούς μετόχους της εταιρείας.

Τελικά έχει να κάνει με το Twitter

Την Τρίτη, μετά την αποκάλυψη των τελευταίων πωλήσεων μετοχών του, o Musk ρωτήθηκε αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της εταιρείας και αν ενδέχεται να αγοράσει ξανά μετοχές στο μέλλον.

Σε ερώτηση αν τελείωσε με την πώληση μετοχών της Tesla, ο Μασκ απάντησε: "Ναι. Ελπίζω στην (απίθανη) περίπτωση που η Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να προχωρήσει και κάποιοι εταίροι δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla".

Ο Musk δεν διευκρίνισε ποιοι εταίροι φοβάται ότι θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της Twitter. Στις αρχές Μαΐου, ο Μασκ είχε συγκεντρώσει χρηματοδότηση από 19 διαφορετικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud της Σαουδικής Αραβίας, η Qatari Holding, η Sequoia, το DFJ, η Vy Capital και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Ο ίδιος επίσης ότι θα αγοράσει πίσω μέρος των μετοχών του, αν δεν χρειαστεί να προχωρήσει στην εξαγορά της Twitter. Αν η συμφωνία με την Twitter δεν προχωρήσει, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του κοινωνική πλατφόρμα, την X.com, πρόσθεσε ο Musk.

H μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση λίγο πάνω από 2% την Τρίτη, πριν δημοσιοποιηθούν οι πωλήσεις του Musk αξίας σχεδόν 7 δισ. δολαρίων.

Best of Network