ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Όνειρο ζουν στην Ford, μην τους ξυπνάτε

Με το 1-2 της Ford ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, καθώς ο Loeb συνέχισε από εκεί που έμεινε πριν από δέκα χρόνια και ο Loubet έγινε "άντρας"

EKO Acropolis Rally 2022 Loeb

Από αλλού το περιμέναμε και  από αλλού μας έρχεται προς το παρόν, το ενδιαφέρον κομμάτι του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022. Μετά το ξεχωριστό θέαμα που προσέφεραν οι οδηγοί το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ και την EKO Super Special Stage, ακολούθησε το πλήρες πρόγραμμα της Παρασκευής. Μια ημέρα που αποδείχτηκε δύσκολη σε ό,τι είχε να κάνει με την επιλογή αλλά κυρίως την διαχείριση των ελαστικών. Αυτό γιατί τα πληρώματα δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν σέρβις, έτσι έπρεπε να έχουν μια προσεχτική προσέγγιση, αν ήθελαν να φτάσουν το βράδυ της Παρασκευής στο Service Park της Λαμίας. 

EKO Acropolis Rally 2022Loubet

Τελικά τα κατάφεραν τα 57 πληρώματα από τα 67 που ξεκίνησαν και στην κορυφή αυτής της κατάταξης ήταν οι Sebastien Loeb - Isabelle Galmiche με το Ford Puma Rally1. Παρόλα αυτά ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον νεότερη προσθήκη της ομάδας της M-Sport, τον έτερο Γάλλο Pierre Louis Loubet. O Loubet ήταν εξαιρετικός, όπως εξάλλου έχει δείξει από τότε που πήγε στην Ford και εκμεταλλεύτηκε άψογα την θέση που είχε στην εκκίνηση των ειδικών. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει νίκη σε ειδική, για πρώτη φορά στην καριέρα του και μάλιστα δύο και εκτός αυτού να βρεθεί και  πρωτοπόρος του αγώνα, κάτι που επίσης του συνέβη για πρώτη φορά. 

EKO Acropolis Rally 2022 Rovanpera

H "κατάρα" του πρώτου

Πίσω από το 1-2 της Ford, ακολούθησε ο Esapekka Lappi με το Toyota Yaris. Ήταν ρεαλιστικά η μοναδική ελπίδα της Toyota για σήμερα, καθώς ο Φινλανδός αφενός είναι ταχύτατος, αφετέρου δε ξεκινούσε σε μια σχετικά καλή θέση στην εκκίνηση. Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε ούτε για τον Elfyn Evans, ούτε πολύ περισσότερο για τον Kalle Rovanpera. Ο Rovanpera που με μια σειρά αποτελεσμάτων (όχι ιδιαιτέρως απίθανη) έχει πιθανότητες να εξασφαλίσει τον τίτλο, ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο, "σκούπιζε" τον δρόμο όλη την ημέρα και  έχανε χρόνο με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει περισσότερο από ένα λεπτό μακριά από την κορυφή. 

EKO Acropolis Rally 2022 Lappi

Αυτό σημαίνει πως θα έχει δύσκολο έργο στην αυριανή δύσκολη και μεγάλη ημέρα, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Αλλά ξέρεις, είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος οτι πέτυχε ή ότι έχει αποτύχει μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι ειδικές διαδρομές. Από την άλλη πλευρά ο Elfyn Evans δεν έκανε καλό πρώτο σκέλος. Δεν αντιμετώπισε συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά έχασε αρκετό χρόνο συνολικά και αυτό τον φέρνει όγδοο, πίσω από τρία Ford Puma και τρία Hyundai i20 N. 

Σαββατιάτικη αρένα

EKO Acropolis Rally 2022 Tanak

Τα 148 αγωνιστικά χιλιόμετρα του Σαββάτου αναμένονται ένα ανελέητο ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που άνοιξαν σήμερα οι 9 "μονομάχοι" της κορυφαίας κατηγορίας. Οι θέσεις στην εκκίνηση για τους Thierry Neuville και Ott Tanak είναι εξαιρετικές και  ελάχιστα χειρότερες από αυτές που έχουν εξασφαλίσει οι οδηγοί της Ford για το Σάββατο. Αμφότερα τα πληρώματα της Hyundai έδειξαν την ταχύτητά τους την Παρασκευή, ενώ ο Dani Sordo με την εμπειρία που έχει, καταφέρνει να είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή.

EKO Acropolis Rally 2022 Sordo

Αγώνας δρόμου στην WRC2 

Στην WRC 2 κατηγορία ο Andreas Mikkelsen μετά το καταστροφικό λάθος της υπερειδικής, ξεκίνησε το αγωνιστικό σκέλος της Παρασκευής με δέκα λεπτά ποινής. Φάνηκε πως είχε την διάθεση και την δυνατότητα να καλύψει πολύ από το χαμένο έδαφος, όμως ο Emil Lindholm απάντησε με πυγμή και σημείωσε ορισμένους πολύ καλούς χρόνους, ανακόπτωντας κυρίως την πορεία του Mikkelsen. Έτσι ο Νορβηγός κατάφερε ουσιαστικά να κερδίσει μόλις δέκα δευτερόλεπτα από αυτά τα δέκα λεπτά και εξακολουθεί να έχει πολύ δύσκολο έργο. 

EKO Acropolis Rally 2022 Lindholm

Στην WRC2 κατηγορία προηγείται ο Lindholm μετά τις 7 πρώτες ειδικές. Αυτό του δίνει και έναν μεγαλύτερο αέρα στην διεκδίκηση του τίτλου WRC2 Junior, καθώς στην σχετική βαθμολογία ο Lindholm βρίσκεται στην 2η θέση , πίσω από τον Chris Ingram. Ο Ingram σήμερα ξεκίνησε αρκετά καλά, αλλά έχασε το ρυθμό του και είχε μια έξοδο που τον οδήγησε χαμηλά στην κατάταξη. Πίσω από τον Linholm βρίσκεται ο Nikolay Gryazin, ενώ τρίτος είναι o Teemu Suninen ο οποίος φεύγοντας από τις ειδικές της Πελοποννήσου, άφησε πίσω του τον Yohan Rossel στην τέταρτη θέση. 

Πρώτος Έλληνας ο Αθανασούλας 

EKO Acropolis Rally 2022 Athanasoulas

Στις ελληνικές μάχες οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος με το Hyundai i20 N ολοκλήρωσαν με επιτυχία την συντήρηση των ελαστικών τους ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα σήμερα και έχουν πλασαριστεί πρώτοι μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων για να είναι καλύτερη η συνέχειά τους στο υπόλοιπο του αγώνα. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας - Ross Whittock και τρίτοι Έλληνες είναι οι Γιώργος Κεχαγιάς - Δημήτρης Σαΐνης. 
 

Πατώντας εδώ μπορείς να δεις αναλυτικά τα αποτελέσματα μετά την πρώτη ημέρα.

Best of Network