Ποινή δέκα θέσεων για τον Leclerc στην Σαουδική Αραβία

Δέκα θέσεις πιο πίσω θα ξεκινήσει ο Charles Leclerc τον αγώνα στην Σαουδική Αραβία, καθώς η Ferrari πρόλαβε να αλλάξει τρεις φορές ηλεκτρονικά στο μονοθέσιό του

Charles Leclerc Ferrari

Σχεδόν δραματικό είναι, το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Formula 1 για την Ferrari, καθώς η εγκατάλειψη του Charles Leclerc στο Μπαχρέιν, αναγκάζει την ομάδα να μην μπορεί να αποφύγει την πρώτη ποινή για τεχνικούς λόγους της φετινής χρονιάς. Ο Leclerc θα αναγκαστεί να ξεκινήσει δέκα θέσεις πίσω από την θέση που θα κερδίσει στις κατατακτήριες δοκιμές, για τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας και οι προσπάθειές του για ανάκαμψη έχουν ήδη δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα. 

Charles Leclerc Ferrari

Η Ferrari πριν ξεκινήσει ο αγώνας στο Μπαχρέιν είχε προχωρήσει σε αλλαγή της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας του μονοθεσίου και το ίδιο, προφανώς ελαττωματικό τμήμα του κινητήρα, οδήγησε στην εγκατάλειψη του Μονεγάσκου πριν από 15 ημέρες. Έτσι προκειμένου να αγωνιστεί στην Σαουδική Αραβία χρειάζεται να χρησιμοποιήσει και  τρίτη κεντρική ηλεκτρονική μονάδα με αποτέλεσμα να υπερβεί τις δύο που έχουν δικαίωμα να αλλάζουν οι ομάδες και να δεχτεί ποινή δέκα θέσεων. 

Leclerc Richard Mille Watch

Συνεπώς στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει ενδέκατος τον αγώνα στη Τζέντα και ο Frederic Vasseur προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. "Πρόκειται για κάτι που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν", τόνισε ο διευθυντής της Scuderia θέλοντας προφανώς να αναδείξει λίγο την κακοτυχία της ομάδας και συμπλήρωσε, "Υπήρξε ένα πρόβλημα το πρωί της Κυριακής (στο Μπαχρέιν) όταν ενεργοποιήσαμε τον κινητήρα, και ένα ακόμη στον αγώνα. Δυστυχώς και τα δύο σχετίζονταν με την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα".

F1 Fred Vasseur F1 Bahrain 2023

"Ελπίζω ότι πλέον το έχουμε υπό έλεγχο", συνέχισε, "Προχωρήσαμε σε μια εις βάθος ανάλυση για αυτό. Αλλά δυστυχώς θα πρέπει να δεχθούμε την ποινή στην Τζέντα, διότι έχουμε στη διάθεσή μας δύο τέτοιες μονάδες για τη σεζόν", κατέληξε ο Γάλλος.

Best of Network