'Εχασε ο Max Verstappen σε online αγώνα και τα έβαλε με τους servers

Πυρ και μανία ήταν ο Max Verstappen με τους διοργανωτές του online αγώνα 24 ωρών στο Le Mans, καθώς κόλλησε η σύνδεσή του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει

Virtual Le Mans Max Verstappen

Ο Max Verstappen είναι ένας από τους οδηγούς της ολλανδικής ομάδας Redline στα eSports και είναι και στον ψηφιακό κόσμο το ίδιο ανταγωνιστικός με τον πραγματικό. Η περσινή του συμμετοχή στο online 24ωρο Virtual Le Mans είχε γίνει είδηση για τους φίλους της Formula 1 και το ίδιο ίσχυε και για την φετινή, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν ατυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του, όταν o server "τους πέταξε" και στη συνέχεια δεν πήραν πίσω τους χαμένους γύρους τους. 


Και ο Max, άστραψε και βρόντηξε. Με τα χέρια σταυρωμένα, καθισμένος στη θέση του πάνω στο rig όπου οδηγούσε το πρωτότυπο της Redline, επιτέθηκε σκληρά στους διοργανωτές χαρακτηρίζοντας "τσίρκο" τον αγώνα, ενώ κάλεσε όλους όσοι έχουν το παιχνίδι να το απεγκαταστήσουν. 

Καταστράφηκε ο αγώνας του

Ο Verstappen σε εκείνο το σημείο του αγώνα ήταν στην πρώτη θέση και ήταν φυσικά το φαβορί για την νίκη, σε έναν αγώνα που ήταν επεισοδιακός και προβληματικός όχι μόνο για εκείνον αλλά και για άλλους οδηγούς και ομάδες. Οι διοργανωτές ήδη είχαν βγάλει δύο φορές κόκκινη σημαία, καθως οι δύο διακομιστές που χρησιμοποιήθηκαν για τη διοργάνωση βρέθηκαν στο επίκεντρο παραβίασης της ασφάλειας τους και οι οδηγοί αποσυνδέονταν.

Virtual Le Mans Max Verstappen

Μετά την αποσύνδεση του Verstappen και αφού δεν θα επέστρεφε στην πρώτη θέση, θα έμενε 15ος για το υπόλοιπο του αγώνα που ήταν περίπου έξι ώρες. Και στο Virtual Le Mans οι προσπεράσεις δεν γίνονται τόσο εύκολα, όσο τις κάνουμε εμείς στο PlayStation, οπότε δεν είχε νόημα να συνεχίσει. "Το αποκαλούν κακή τύχη αλλά αυτό είναι απλή ανικανότητα", είπε ο Verstappen σε ζωντανή σύνδεση, πατώντας το ποντίκι του υπολογιστή, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. "Δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε το δικό τους παιχνίδι. Αυτή είναι ήδη η τρίτη φορά που μου συμβαίνει, να με διώχνουν από το παιχνίδι ενώ κάνω τον αγώνα μου. Είναι η τελευταία φορά, γιατί ποιο είναι το νόημα; Προετοιμάζεσαι για πέντε μήνες για να προσπαθήσεις να κερδίσεις αυτό το πρωτάθλημα, είσαι επικεφαλής του πρωταθλήματος, προσπαθείς να κερδίσεις αυτόν τον αγώνα για τον οποίο προετοιμάζεσαι για δύο μήνες και το χειρίζονται έτσι. Ειλικρινά, είναι αστείο. Δεν μπορείς καν να το αποκαλείς γεγονός. Είναι ένα τσίρκο", συμπλήρωσε εκνευρισμένος. 

Κάλεσμα απεγκατάστασης

"Είναι ντροπή με όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ως ομάδα. Ελπίζω πραγματικά οι διοργανωτές να σκεφτούν πού θα βάλουν αυτό το παιχνίδι στο μέλλον, γιατί σε αυτή την πλατφόρμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει", είπε και  συνέχισε στο ίδιο πνεύμα, "Το παιχνίδι τελείωσε. Νομίζω ότι έχω περισσότερες πιθανότητες αν πάω στο Λας Βέγκας και παίξω στο καζίνο. θα είχα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω. Θα απεγκαταστήσω το παιχνίδι. Ελευθερώνεται χώρος και στον υπολογιστή. Και πραγματικά ελπίζω όλοι να απεγκαταστήσουν το παιχνίδι".

Virtual Le Mans Max Verstappen

To Virtual Le Mans πάντως συνεχίστηκε κανονικά χωρίς άλλα προβλήματα και τελικά στον αγώνα επικράτησε το άλλο αυτοκίνητο της ομάδας του Verstappen, της Redline με τους οδηγούς Felipe Drugovich και Felix Rosenqvist και τους gamers, Luke Bennett και Chris Lulham

Best of Network