H Red Bull δικαιολογεί τον Verstappen για την Βραζιλία

Η Red Bull εξέδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον τελευταίο γύρο του GP Βραζιλίας και δικαιολογεί τον Verstappen, κατακρίνοντας τα σχόλια που ακολούθησαν

Max Verstappen Checo Perez

Μπορεί να της πήρε σχεδόν μια εβδομάδα, αλλά τελικά η Red Bull αντέδρασε στα περιστατικά του τελευταίου γύρου του GP Βραζιλίας. Με ανακοίνωσή της αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και δικαιολογεί την συμπεριφορά του Max Verstappen, o οποίος δεν είχε χρόνο να αξιολογήσει την κατάσταση, όπως έπρεπε. Παράλληλα καταδικάζει την κακοποίηση που δέχτηκαν, διαδικτυακά και οι δύο πλευρές και  κυρίως οι οικογένειές τους. 

Max Verstappen Checo Perez

Τι έγινε στη Βραζιλία; 

Αν δεν έχεις ενημερωθεί ήδη, στον τελευταίο γύρο του αγώνα στη Βραζιλία η Red Bull ζήτησε από τον Max Verstappen να παραχωρήσει την έκτη θέση που είχε σε εκείνο το σημείο και είχε πάρει από τον Checo Perez λίγο νωρίτερα στον αγώνα, με στόχο να πιέσει τον Leclerc, ο οποίος ήταν δύο θέσεις εμπρός, τέταρτος. Από την τηλεοπτική κάλυψη ακούσαμε πως ο Perez ειδοποιήθηκε οτι στην περίπτωση που ο teammate του δεν καταφέρει να πλησιάσει, θα του δώσει πίσω την θέση στο τέλος. 

Αυτό όμως μάλλον ξέχασε να το πει κάποιος στον Verstappen και όταν πια εκείνος ειδοποιήθηκε, στον τελευταίο γύρο να κάνει στην άκρη ώστε να τον προσπεράσει ο Perez, είπε κάτι για σαφή θέση που έχει ήδη πει στην ομάδα και πως παραμένει σταθερός στην άποψή του. Κανείς δεν κατάλαβε τότε και κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη τι εννοούσε ο Ολλανδός δύο φορές πρωταθλητής και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για ένα ζήτημα που ούτε η ίδια η Red Bull θα αποκαλύψει. 

Max Verstappen Checo Perez

Η ένταση πάντως μεταξύ των δύο οδηγών κλιμακώθηκε στην συνέχεια και στην πορεία ενεπλάκησαν και οι οπαδοί τους με δημοσιεύματα στο Twitter, που παρέσυραν εκτός του Jos Verstappen που είναι ένας μόνιμος στόχος, μαμάδες, μπαμπάδες, συζύγους, ευτυχώς όχι και  τα παιδιά όσων έχουν.

Η ανακοίνωση της Red Bull 

Και σήμερα ήρθε η Red Bull σαν να της πήρε κάποιος τα ποπ κορν από μπροστά της και να τελείωσε το ενδιαφέρον για το ιντερνετικό ξεκατίνιασμα, να διευκρινίσει τα πράγματα και να βάλει μια τάξη. 

"Ως ομάδα κάναμε κάποια λάθη στη Βραζιλία. Δεν είχαμε προβλέψει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον τελευταίο γύρο και δεν είχαμε συμφωνήσει, πριν από τον αγώνα, κάποια στρατηγική για ένα τέτοιο σενάριο. Δυστυχώς, ο Max ενημερώθηκε μόλις στην τελευταία στροφή για το αίτημα να παραχωρήσει τη θέση του, χωρίς να μεταδοθούν όλες οι πληροφορίες. Αυτό έφερε τον Max, ο οποίος ήταν πάντα ένας ανοιχτός, δίκαιος και ομαδικός οδηγός, σε μια συμβιβαστική κατάσταση με ελάχιστο χρόνο για να αντιδράσει, κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις μας. Μετά τον αγώνα ο Max μίλησε ανοιχτά και ειλικρινά, και  αυτό επέτρεψε στους δύο οδηγούς να επιλύσουν τυχόν εκκρεμή ζητήματα ή ανησυχίες που προέκυψαν. Η ομάδα αποδέχεται το σκεπτικό του Max, η συζήτηση ήταν ένα προσωπικό θέμα που θα παραμείνει ιδιωτικό μεταξύ της ομάδας και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο". Με αυτήν την ανακοίνωση η Red Bull δικαιολογεί τη συμπεριφορά του Verstappen και δίνει ένα τέλος στην κόντρα των οδηγών, ενόψει του Abu Dhabi, όμως η ανακοίνωση συνεχίζει.

Απαράδεκτη η κακοποίηση 

Και συνεχίζει θίγοντας το θέμα των σχολίων που προέκυψαν μετά τον αγώνα για τους δύο οδηγούς και τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που παρουσιάζεται έντονα από πέρσι και συμπτωματικά (;) όσο διάστημα ο Verstappen είναι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου. Οι αναφορές της Red Bull πάνω σε αυτό, όσο και αν διαφωνεί κανείς με τους χειρισμούς της ομάδας ή του Christian Horner είναι απολύτως σωστές και ρεαλιστικές και καλύπτουν όλο το φάσμα των προβλημάτων που προκαλούν ανάλογες συμπεριφορές και δεν θα σταματήσουν να το κάνουν, όσο συνεχίζονται. 

Max Verstappen Checo Perez

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε: "Τα γεγονότα που ακολούθησαν από την οπτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς απαράδεκτα. Η καταχρηστική συμπεριφορά στο διαδίκτυο προς τον Max, τον Checo, την oμάδα και τις οικογένειές τους είναι σοκαριστική και θλιβερή και δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως άθλημα με συχνότητα που μας θλίβει. Δεν υπάρχει χώρος γι' αυτό στους αγώνες ή στην κοινωνία στο σύνολό της και πρέπει να κάνουμε κάτι, για να γίνουμε καλύτεροι. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι ένα άθλημα, είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε. Οι απειλές θανάτου, η αλληλογραφία μίσους, το βιτριόλι προς τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας είναι όλα καταδικαστέα. Εκτιμούμε το δέσιμο (των οπαδών) και θέλουμε έναν ασφαλή χώρο για να εργάζονται όλοι και να απολαμβάνουν το άθλημά μας. Η κακοποίηση πρέπει να σταματήσει".
 

Best of Network