Οι πιλότοι της F1 που οφείλουν τη ζωή τους στο Halo

To Halo είναι από το 2018 υποχρεωτικό από τη FIA, έχοντας σώσει τη ζωή αρκετών [πιλότων της Formula 1. Δείτε ποιους και πώς τους έχει σώσει

Ferrari Halo Formula 1

Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κομμάτια των τελευταίων ετών στη Formula 1 ήταν το Halo, το σύστημα ασφαλείας που προστατεύει το κόκπιτ των αυτοκινήτων που συμμετέχουν στους κορυφαίους αγώνες του κόσμου. Το φετινό Βρετανικό Grand Prix σημαδεύτηκε από το ανατριχιαστικό ατύχημα του οδηγού της Alfa Romeo, Zhou Guanyu, ο οποίος αφού χτυπήθηκε από τον George Russell της Mercedes, είδε το αυτοκίνητο του να περιστρέφεται δεκάδες φορές με ταχύτητα άνω των 200 χλμ/ώρα μέχρι να προσκρούσει στη μπάρα. Το Halo είχε κάνει και πάλι τη δουλειά του, βγάζοντας άθικτο τον Κινέζο οδηγό από το μονοθέσιο του. 

Στο Rush, την ταινία που σκηνοθέτησε ο Ron Howard για την αντιπαλότητα μεταξύ του Nikki Lauda και του James Hunt, ο Daniel Brühl, που υποδύθηκε τον Lauda, επισημαίνει ότι "25 οδηγοί ξεκινούν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα της Formula 1 και δύο από αυτούς πεθαίνουν. Ποιος θα ήθελε μια τέτοια δουλειά". 

Ευτυχώς, η Formula 1 έχει αλλάξει πολύ τους κανονισμούς της από την εποχή των αγώνων του Lauda και σήμερα η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος σε μονοθέσιο κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix είναι, αν και υπάρχει, πολύ μικρή. Το Halo που από το 2018 είναι υποχρεωτικό από την FIA, έχει προλάβει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, έχοντας ήδη σώσει τη ζωή αρκετών οδηγών. Ας θυμηθούμε μερικές περιπτώσεις.

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε τα βίντεο στο Esquire

Best of Network