Επίσημο: Ο Alonso στη θέση του Vettel στην Aston Martin

Έγιναν οι ανακοινώσεις, μίλησαν όλοι και είναι γεγονός ότι ο Fernando Alonso θα πάρει την θέση του Sebastian Vettel στην Aston Martin. Δεν το είδαμε να έρχεται

Fernando Alonso

To παραδεχόμαστε ότι αν παίζαμε στοίχημα θα δίναμε πολύ λίγες πιθανότητες σε αυτό που μόλις ανακοινώθηκε. Είναι επίσημο ότι ο Fernando Alonso θα είναι ο πιλότος που θα πάρει την θέση του Sebastian Vettel στην ομάδα Formula 1 της Aston Martin, μια συμφωνία που έκλεισε μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του Vettel. Τώρα μπορούμε να φανταστούμε ότι για το άμεσο της συμφωνίας μπορεί να ευθύνεται κάπως και ο Esteban Ocon (ομόσταυλος του Alonso στην Alpine) που όλοι πια ξέρουμε ότι σπάει τα νεύρα του έμπειρου ισπανού πιλότου.

Η Aston Martin είναι χαρούμενη

Στην Aston Martin είναι πολύ ενθουσιασμένοι γιατί όπως λένε ο Alonso "θα φέρει στην ομάδα την απίστευτη εμπειρία του, τον εξαιρετικό ρυθμό και την αγωνιστική του ικανότητα" και προσθέτουν ότι "Η πρόσληψη ενός ξεχωριστού ταλέντου όπως ο Fernando αποτελεί σαφή δήλωση προθέσεων από έναν οργανισμό που έχει δεσμευτεί να αναπτύξει μια νικηφόρα ομάδα της Formula 1".

"Πεινασμένος" δηλώνει ο Fernando Alonso

"Αυτή η ομάδα της Aston Martin εφαρμόζει ξεκάθαρα την ενέργεια και τη δέσμευση για τη νίκη, και ως εκ τούτου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα. Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1.

Έχω παρακολουθήσει την ομάδα να προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με γενεαλογία νικητών και έχω αντιληφθεί την τεράστια δέσμευση για νέες εγκαταστάσεις και πόρους στο Silverstone.

Κανείς στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό καθιστά την ευκαιρία αυτή πραγματικά συναρπαστική για μένα. Εξακολουθώ να έχω την πείνα και τη φιλοδοξία να παλέψω για να βρεθώ στην πρώτη θέση και θέλω να γίνω μέλος ενός οργανισμού που έχει δεσμευτεί να μαθαίνει, να αναπτύσσεται και να πετυχαίνει.

Εξακολουθώ να έχω την πείνα και τη φιλοδοξία να αγωνιστώ για να βρεθώ στην πρώτη γραμμή και θέλω να γίνω μέλος ενός οργανισμού που δεσμεύεται να μάθει, να αναπτυχθεί και να πετύχει.

Όλοι εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να φτάσουμε στην πρώτη θέση και ότι πρέπει να εφαρμόσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συνεργαστούμε για να βρούμε επιδόσεις.

Το πάθος και η επιθυμία για απόδοση που έχω διαπιστώσει με πείθουν να διατηρήσω την απόλαυση και τη δέσμευσή μου στο άθλημα. Σκοπεύω να κερδίσω ξανά σε αυτό το άθλημα και γι' αυτό πρέπει να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου φαίνονται σωστές".

Τι δήλωσαν οι Lawrence Stroll και Mike Krack

Lawrence Stroll: "Γνωρίζω και θαυμάζω τον Fernando εδώ και πολλά χρόνια και ήταν πάντα σαφές ότι είναι ένας αφοσιωμένος νικητής όπως εγώ.

Έχω θέσει ως στόχο να συγκεντρώσω τους καλύτερους ανθρώπους και να αναπτύξω τους κατάλληλους πόρους και την οργάνωση για να επιτύχω σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό άθλημα, και αυτά τα σχέδια παίρνουν τώρα σάρκα και οστά στο Silverstone.

Φάνηκε λοιπόν φυσικό να προσκαλέσω τον Fernando να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας νικηφόρας ομάδας, και πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε στις πρόσφατες συζητήσεις μας ότι έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες και αξίες, και ήταν λογικό και εύκολο να επιβεβαιώσουμε την επιθυμία μας να συνεργαστούμε".

Mike Krack: "Είδα τον ενθουσιασμό της ομάδας μηχανικών και όλου του οργανισμού για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον Fernando. Γνωρίζουμε ότι σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν από κάποιον με το διαμέτρημα και την εμπειρία του Fernando. Είμαστε βέβαιοι ότι θα εμπνεύσει όλους να ανεβάσουν το επίπεδό τους και αυτό θα ενισχύσει την ήδη μεταδοτική ενέργεια που υπάρχει στην ομάδα.

Βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι για να δημιουργήσουμε έναν νικηφόρο οργανισμό και είναι σαφές ότι ο Fernandο θα επιταχύνει την πρόοδό μας και θα μας οδηγήσει σε μια απόδοση για την οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τον Fernando και τον Lance στην σύνθεση των οδηγών μας του χρόνου -ο συνδυασμός εμπειρίας και νεότητας θα είναι απίστευτα ισχυρός και οι δύο οδηγοί ανυπομονούν να αγωνιστούν και να συνεργαστούν.

Η ομάδα έχει μια νέα ηγεσία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της AMR23 και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που αυτοί και τα μελλοντικά μας σχέδια θα επωφεληθούν από τη γνώση και την εμπειρία που θα φέρει ο Fernando".

Best of Network