Επίσημο: Lancia Ypsilon HF με 240 ίππους

Η μεγάλη ιταλική επιστροφή στον κόσμο του αυτοκινήτου έρχεται με την Lancia Ypsilon HF και αυτή είναι μόνο η αρχή γιατί η Lancia έχει σχέδια για το μέλλον.

Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF
Lancia Ypsilon HF

Αν έλεγες σε κάποιον μεσήλικα του 1990 ότι κάποτε η Lancia θα αφιέρωνε τυμπανοκρουσίες για την Lancia Ypsilon και κυρίως θα στήριζε πάνω της το μέλλον της, θα σε περνούσε για τρελό και δεν θα πίστευε καν πως είχες ταξιδέψει από το μέλλον. Όμως αυτή η Lancia Ypsilon HF είναι το hot hatch της εποχής που ζούμε και με τους 240 ηλεκτρικούς της ίππους κάνει όλα τα παραπάνω. 

Lancia Ypsilon HF

Επιπλέον σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η δίφθογγος HF τοποθετείται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αν αυτό δεν είναι ένα κάστρο που έπεσε, τότε τι; Όμως αυτά είναι για τους αναχρονιστές γιατί η Stellantis δείχνει να έχει όραμα για το διάσημο όνομα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η Ypsilon κάνει ένα ντεμπούτο που θα ακολουθήσουν οι Lancia Delta και Lancia Gamma που θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία. 

Διαβάστε Επίσης

Η Lancia Ypsilon HF που είναι για την φίρμα, το ίδιο σημαντική με την απλή Ypsilon, θα κινείται από 240 ίππους, όπως αυτοί προκύπτουν από τον ηλεκτροκινητήρα που τοποθετείται εμπρός σε ένα σύνολο που έχει τη βάση του στην πλατφόρμα CMF της Stellantis. 

Lancia Ypsilon HF

Είναι το πάτωμα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί το Abarth 600e και η Alfa Romeo Junior Veloce και χρησιμοποιεί το κινητήριο σύνολο και την μπαταρία των 54 kWh, όπως ακριβώς το κάνουν οι Alfa Romeo και τα Abarth. 

Lancia Ypsilon HF

Θα κάνει το 0-100 km/h σε 5,8 δευτερόλεπτα, κάτι που δεν είναι καθόλου άσχημο για ένα μικρό hatchback με κίνηση στον εμπρός άξονα και θα στέκεται χαμηλότερα από την απλή έκδοση, με φαρδύτερα μετατρόχια και λεπτομέρειες που έχουν κάνει την διαφορά ιστορικά για την Lancia. 

Lancia Ypsilon HF

Διαθέσιμη θα είναι μέσα στο 2025 και η Lancia ποντάρει πολλά για την προώθησή της και την δημιουργία της ελκυστικής εικόνας της, στην αγωνιστική της παρουσία, καθώς μαζί αποκάλυψε και την αγωνιστική εκδοχή για την κατηγορία Rally4. 
 

Best of Network