Απίστευτο: Η Alfa Romeo Milano μετονομάζεται σε Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo Junior είναι τελικά το όνομα του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε ως Alfa Romeo Milano. Δείτε γιατί η φίρμα αναγκάστηκε να το αλλάξει.

Alfa Romeo Milano

Με αιχμές κατά της κυβέρνησης της Ιταλίας και με αμέτρητα ευχαριστήρια προς το κοινό και τους φίλους της Alfa Romeo, η Stellantis ανακοίνωσε επισήμως πως μετονομάζει την Alfa Romeo Milano σε Alfa Romeo Junior. 

Διαβάστε Επίσης

Ναι, ναι, αυτή την Alfa Romeo Milano. Εκείνη που παρουσίασε πριν από λιγότερο από μια εβδομάδα και στην οποία στηρίζει εν πολλοίς το μέλλον της δεδομένου πως είναι η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως κάποιος αξιωματούχος της κυβέρνησης θεώρησε πως η χρήση του Μιλάνο ως όνομα του αυτοκινήτου είναι παράνομη και αφήνεται να εννοηθεί πως ο αυτοκινητικός κολοσσός της Stellantis δεν μπήκε καν στην διαδικασία να διεκδικήσει το δίκιο της, αλλά αντιθέτως σε ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε να μετονομάσει το αυτοκίνητο. 

Alfa Romeo Junior Stellantis Press Release

Συνεπώς αυτή είναι η Alfa Romeo Junior και δεν έχει καμία σχέση με την Junior της δεκαετίας του 1970 που ήταν ένα αριστούργημα σε 4 ρόδες, αλλά αυτό ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο ωραία ονόματα από όσα είχαν διαλέξει οι απανταχού Alfisti. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Alfa Romeo ανέφερε: 

"Κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σημαντικές εβδομάδες για το μέλλον της Alfa Romeo, ένας Ιταλός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η χρήση του ονόματος "Milano" - που επέλεξε η μάρκα για το νέο της σπορ compact αυτοκίνητο που παρουσίασε πρόσφατα - απαγορεύεται από το νόμο. 

Διαβάστε Επίσης

Το όνομα "Milano", το αγαπημένο του κοινού, επιλέχθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην πόλη όπου ξεκίνησε η ιστορία μας το 1910. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Alfa Romeo ζήτησε τη γνώμη του κοινού κατά την επιλογή του ονόματος ενός αυτοκινήτου. Είχε γίνει στο παρελθόν το 1966 με την Spider 1600, όταν το όνομα που επέλεξε το κοινό ήταν Duetto. 

Παρά το γεγονός ότι η Alfa Romeo πιστεύει ότι το όνομα πληρούσε όλες τις νομικές απαιτήσεις και ότι υπάρχουν θέματα πολύ πιο σημαντικά από το όνομα ενός νέου αυτοκινήτου, η Alfa Romeo αποφάσισε να το αλλάξει από "Milano" σε "Alfa Romeo Junior" στο πνεύμα της προώθησης της αμοιβαίας κατανόησης. 

Alfa Romeo Milano

Η ομάδα της Alfa Romeo θα ήθελε να ευχαριστήσει το κοινό για τη θετική ανταπόκριση, το ιταλικό δίκτυο αντιπροσώπων για την υποστήριξή του, τους δημοσιογράφους για την τεράστια προσοχή που έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στο νέο αυτοκίνητο και την κυβέρνηση για τη δωρεάν δημοσιότητα που προκάλεσε αυτή η συζήτηση. 

Με μια μοναδική ιστορία και έναν ατελείωτο κατάλογο ονομάτων για να διαλέξει κανείς, η αλλαγή ονόματος δεν ήταν θέμα. Πράγματι, ήταν ευχαρίστηση να εξετάζουμε τον κατάλογο των ονομάτων που επιλέχθηκαν ως αγαπημένα από τις προτάσεις του κοινού, ένα από τα οποία ήταν το "Alfa Romeo Junior". 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network