Νέο Ford Explorer: Ό,τι αξίζει να ξέρεις για το ηλεκτρικό SUV σε ένα video

Το νέο ηλεκτρικό SUV Ford Explorer είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους και σε αυτό video θα μάθετε ό,τι είναι σημαντικό μέσα από ερωτήσεις στις οποίες απαντούν οι άνθρωποι που το έφτιαξαν.

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Τώρα που πλησιάζει το άνοιγμα παραγγελιών για το νέο Ford Explorer είναι η κατάλληλη στιγμή να το γνωρίσουμε καλύτερα. Σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε ένα video στο οποίο γνωρίζουμε πραγματικά καλά το νέο ηλεκτρικό SUV της Ford μέσα από ερωτήσεις που τις απαντάνε οι πλέον αρμόδιοι: οι άνθρωποι που το έφτιαξαν. 

Δείτε το video (με ελληνικούς υπότιτλους) και ακολουθούν κάποια βασικά σημεία του video με σημαντικές ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους. 


Ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο Ford Explorer

Πόσο είναι το μήκος του αμαξώματος; Το μήκος του Explorer είναι ειδικά επιλεγμένο για την Ευρώπη και είναι 4,46 μ.

Πόσο μεγάλο είναι το πορτ μπαγκάζ; Ο όγκος του φτάνει τα 450 λίτρα. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ξεπερνά τα 1.400 λίτρα.

Θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα καροτσάκι, ένα κλουβί μεταφοράς σκύλου ή μια τσάντα του γκολφ με τα μπαστούνια; Ναι.

Η πανοραμική οροφή ανοίγει; Υπάρχει η επιλογή ηλιοροφής; Όχι, δεν υπάρχει ανοιγόμενη ηλιοροφή, μόνο σταθερή πανοραμική οροφή.

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Ποια είναι τα διαθέσιμα χρώματα αμαξώματος; Το νέο Explorer είναι διαθέσιμο σε 6 χρώματα. Ανάμεσά τους το Magnetic, το λευκό, το Lucid Red, το πραγματικά κλασικό κόκκινο χρώμα της Ford, το Arctic Blue και το εντυπωσιακό Blue my mind.

Ποια είναι η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος; Η απόσταση από το έδαφος είναι 195 χιλιοστά.

Και ποιες οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής; Η γωνία προσέγγισης είναι 17,5 μοίρες και γωνία διαφυγής κοντά στις 25 μοίρες.

Θα υπάρχουν επιλογές ζαντών 17 και 18 ιντσών; Όχι. Από την αρχή, προσφέρονται ζάντες με διάμετρο 19 ίντσες. Η έκδοση Premium διατίθεται με τροχούς 20 ιντσών. Προαιρετικά για την έκδοση αυτή προσφέρονται τροχοί 21 ιντσών.

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Θα υπάρχει αντλία θερμότητας; Ναι, με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας.

Θα διατίθενται θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα; Ναι, όπως και λειτουργία μασάζ στα καθίσματα.

Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδηγού; Μερικά μόνο από τα στοιχεία του πακέτου είναι το Lane Centering, το οποίο κρατά το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, αλλά και το Exit Warning, που ανιχνεύει ένα όχημα που πλησιάζει, όπως ένας ποδηλάτης και παρέχει μια προειδοποίηση τόσο στους επιβάτες του αυτοκινήτου όσο και ένα οπτικό σήμα στον καθρέπτη.

Τι είδους υποβοήθηση στάθμευσης θα διατίθεται; Μέσω των καμερών ο οδηγός μπορεί να δει το εμπρός και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου καθώς και μια πανοραμική προβολή 360 μοιρών.

Τι είναι το SYNC Move; Είναι το λειτουργικό σύστημα του συστήματος infotainment που συνεργάζεται με μια κινητή οθόνη αφής που μοιάζει με εκείνη ενός smartphone και είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay.

To νέο Ford Explorer είναι ηλεκτρικό SUV

Υπάρχουν φυσικοί διακόπτες στο εσωτερικό; Ναι. Για παράδειγμα, ο έλεγχος της έντασης του ήχου και τα αλάρμ ρυθμίζονται με φυσικούς διακόπτες.

Διατίθεται κοτσαδόρος; Ναι (ηλεκτρικά αναδιπλούμενος).

Μπορεί κανείς να τοποθετήσει σκηνή στην οροφή του οχήματος; Ναι, μπορεί.

Ποια είναι η ικανότητα ρυμούλκησης με φρένα; Στην τετρακίνητη έκδοση φτάνει τα 1.200 κιλά και σε αυτή με κίνηση στους πίσω τροχούς τα 1.000 κιλά.

Ποιος είναι ο κύκλος στροφής του οχήματος; Ο κύκλος στροφής είναι εντυπωσιακά μικρός. Μόλις 10,3 μέτρα για τα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ford Explorer front

Πόσο γρήγορα μπορεί να επιταχύνει η τετρακίνητη έκδοση από τα 0 στα 100 km/h; Σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα (5,5 sec).

Πόση είναι η μέγιστη ροπή; Η μέγιστη ροπή που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός είναι 545 Nm.

Θα υπάρχει Head-up Display; Ναι.

Σε τι διαφέρουν τα καθίσματα του Explorer από εκείνα της Mustang Mach-E; Είναι εντελώς νέα, με τα εμπρός να διαθέτουν ενσωματωμένο προσκέφαλο και τρισδιάστατο σχήμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network