Η Mazda επενδύει 11 δισ. δολάρια για ηλεκτρικά οχήματα

Σταδιακά οι ιάπωνες κατασκευαστές ενδίδουν στην ηλεκτροκίνηση και ανακοινώνουν μεγάλα σχέδια εξηλεκτρισμού της γκάμας τους. Αυτή τη φορά είναι η Mazda

Mazda vision

Η Mazda ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν (10,58 δισ. δολάρια) για να κάνει ηλεκτρική μετάβαση στην γκάμα των αυτοκινήτων της. Είναι μια ακόμα ιαπωνική φίρμα -μετά την Toyota και την Honda- που αποφασίζει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μέσα στο 2022 ανακοινώνει σχέδιο εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Φυσικά και μπαταρίες

Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την ενίσχυση παραγωγής μπαταριών, με την ιαπωνική  εταιρεία να έχει στόχο να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές της πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έως το 2030.

Ο ανώτερος διευθυντής της Mazda, Ακίρα Κόγκα, δήλωσε ότι η επένδυση θα γίνει μαζί με "εταίρους" και θα εστιάσει έρευνα και ανάπτυξη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Nikkei.

Θέλει 40% πωλήσεις ηλεκτρικών μέχρι το 2030

Η αναλογία των ηλεκτρικών οχημάτων στις παγκόσμιες πωλήσεις της Mazda αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 25% και 40% έως το 2030, από το 25% προηγουμένως, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

κεντρικά γραφεία της mazda

Ο CEO της Mazda, Ακίρα Μαρουμότο, είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την Envision AESC, τον τομέα μπαταριών του κινεζικού ομίλου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Envision, για προμήθειες στα ηλεκτρικά οχήματα που παράγονται στην Ιαπωνία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ακόμα ότι συμφώνησε να συνεργαστεί με επτά εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ο κατασκευαστής ηλεκτρικών εξαρτημάτων Rohm, για την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών κινητήριων μονάδων.

Πηγή: Capital.gr

Best of Network