Η Hyundai κάνει "ηλεκτροκίνητο" και το Μουντιάλ

Τα μισά οχήματα από όσα θα διαθέσει η Hyundai στο Μουντιάλ του Κατάρ θα είναι ηλεκτρικά και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Hyundai World Cup 2022

Η Hyundai ανακοίνωσε υπερήφανα πως στο προσεχές Μουντιάλ του Κατάρ ένα μεγάλο κομμάτι του στόλου αυτοκινήτων και λεωφορείων που θα διαθέσει θα κινείται από ηλεκτροκινητήρες. Η Hyundai έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της στην ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2022, το Ioniq 5. Φιλοδοξεί τώρα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, να δώσει στη FIFA, τη δυνατότητα για μια διοργάνωση με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, όσο και αν αυτό ακούγεται δύσκολο για την σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του 2022. 

Hyundai World Cup 2022

50% ηλεκτρικά οχήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κορεατών, το 50% του στόλου που θα διαθέσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι οχήματα, φιλικά στο περιβάλλον. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που ο στόλος της διοργάνωσης θα διαθέτει οικολογικά οχήματα σε αυτή την κλίμακα.

Συνολικά, η Hyundai θα παρέχει 616 οχήματα στο Μουντιάλ. Από αυτόν τον στόλο, θα υπάρχουν 446 επιβατικά οχήματα, με λίγο περισσότερα από τα μισά, τα 226 δηλαδή, να είναι υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία. Η Hyundai θα παρέχει επίσης 10 ηλεκτρικά λεωφορεία Elec City για χρήση κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείται στο Κατάρ από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Hyundai World Cup 2022

Φόρτιση παντού

Η Hyundai προετοιμάζει μια ειδική οργάνωση και ένα σύστημα υποστήριξης για τις λειτουργίες των ηλεκτρικών οχημάτων. Θα διαθέσει τα Hyundai IONIQ 5, Sonata HEV, Tucson HEV και KONA HEV καθώς και τα Genesis G80 EV και GV70 EV για τη μεταφορά των VIPs και του προσωπικού της FIFA. Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα μετακινούνται με τα λεωφορεία Elec City.

Η εταιρεία θα διαθέσει την υπηρεσία V2L που σημαίνει Vehicle 2 Load, ώστε να φορτίζονται στην άκρη του δρόμου όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μένουν από ενέργεια. Για την υπηρεσία αυτή θα επιστρατευτούν δύο Ioniq 5, τα οποία θα επεμβαίνουν όπου χρειάζεται για να παρέχουν ενέργεια σε άλλα αυτοκίνητα. Για το δίκτυο φορτιστών είναι υπεύθυνη η FIFA που θα εγκαταστήσει φορτιστές 100 kW-150 kW στις εγκαταστάσεις στάθμευσης της διοργάνωσης, οι οποίες βρίσκονται στη Ντόχα του Κατάρ. 

Hyundai World Cup 2022

Πλήρης έλεγχος 

Επίσης η Hyundai θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα οχήματα του στόλου για τυχόν βλάβες ή ατυχήματα και θα παρέχει άμεση ανταπόκριση στην υπηρεσία, όπως αποστολή έκτακτης ανάγκης, αντιμετώπιση προβλημάτων και επιθεώρηση του οχήματος, ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι μια υπηρεσία ελέγχου οχημάτων σε πραγματικό χρόνο για τη βελτίωση της ποιότητας. Χάρη σε αυτή ανιχνεύεται οποιοδήποτε ατύχημα ή βλάβη οχήματος σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα διαχειρίζεται όλες τις διαδικασίες, από την αποθήκευση οχημάτων και την αποστολή έκτακτης ανάγκης, έως την επισκευή οχήματος και την αντιμετώπιση ατυχήματος.

Προκειμένου να γίνουν όλα, όσο πιο σωστά γίνεται, η Hyundai έχει ήδη ξεκινήσει εκπαίδευση στελεχών των σχετικών υπηρεσιών του Κατάρ. Η συνεργασία της με τις τοπικές αρχές, αλλά και με στελέχη της FIFA, θα κλιμακωθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στους στόχους βιωσιμότητας που έχουν τεθεί, συμμετέχουν και κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου όπως ο Steven Gerrard. 

Hyundai World Cup 2022

 

Best of Network