Το Avenger 4X4 Concept είναι το "χρυσό χάπι" της Jeep

Το Jeep Avenger 4X4 Concept παρουσιάστηκε στο περιθώριο του Avenger παραγωγής, για να μας δείξει η Stellantis πως δεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει Jeep

Jeep Avenger 4X4 Concept Paris Motor Show

Αν σου άρεσε το Jeep Avenger, είναι πολύ φυσιολογικό, αλλά επίτρεψέ μας να σημειώσουμε πως δεν είναι και πολύ Jeep, πράγμα που δεν είναι υποτιμητικό, είναι όμως μια πραγματικότητα, η οποία έχει δημιουργηθεί από τη στιγμή που η Stellantis έχει τοποθετήσει υπό τη σκέπη της πολλές φίρμες, σε μεγάλο βαθμό ετερόκλητες, όσον αφορά τον χαρακτήρα της κάθεμιας. Το Avenger δηλαδή είναι ουσιαστικά το Opel Mokka, το οποίο είναι το Peugeot 2008. Αυτά τα πράγματα δημιουργούν μια σύγχυση, όπως έγινε με την Tonale και τους Αμερικανούς της Dodge και ως εκ τούτου χρειάζεται μια διαχείριση. 

Jeep είσαι αφού

Jeep Avenger 4X4 Concept Paris Motor Show

Στην περίπτωση της Jeep, αυτός ο εξισορροπιστικός παράγοντας είναι το Jeep Avenger 4X4 Concept, το οποίο έρχεται με την τετρακίνησή του, να μας υπενθυμίσει πως στην αμερικανική φίρμα δεν έχουν ξεχάσει πως να φτιάχνουν εκτός δρόμου αυτοκίνητα. Θεωρητικά τουλάχιστον. Ακριβώς για αυτό τοποθετούν στο Avenger ένα σετ ελαστικά για το βουνό τα οποία αυξάνουν και την απόσταση από το έδαφος, ώστε αυτή να ξεπεράσει ελάχιστα τα 20cm. Βελτιώνουν επίσης τις γωνίες προσέγγισης, ανατροπής και αναχώρησης σε 21, 20 και 34 μοίρες αντίστοιχα. 

Brutal εξοπλισμός 

Κατά τα άλλα το αμάξωμα και η μάσκα εμπρός είναι επενδεδυμένα με παχύτερο στρώμα για προστασία από κλαριά, πέτρες και άλλα δεινά που μπορεί να βρουν κάποιον μακριά από τις λεωφόρους και τις πλατείες, ενώ το σύστημα για την μεταφορά πρόσθετου εξοπλισμού στην οροφή είναι ελαφρύ, όπως λέει η Jeep, για να μη μας πει οτι απλώς έχει τοποθετήσει δύο ιμάντες πάνω σε τέσσερις βάσεις και τους έχει προσθέσει μια καστάνια για να σφίγγεις εύκολα οτιδήποτε. 

Jeep Avenger 4X4 Concept Paris Motor Show

Το πακέτο ολοκληρώνουν τα φωτιστικά σώματα που είναι περισσότερα από το απλό Jeep Avenger, γιατί όπως επιτάσσει η παράδοση των θρίλερ του Hollywood, όχι απλώς θα χρειαστεί να βρεθείς στο βουνό για να ζήσεις μια περιπέτεια, αλλά θα είναι και νύχτα, πιθανότατα με ομίχλη. Για τις περιπέτειες της ημέρας το ανακλαστικό μαύρο αυτοκόλλητο στο καπό, θα έχει να κάνει σε κάτι με την αντιλιά που θα συναντήσει κανείς στις χιονισμένες κορυφές, που δύσκολα θα φτάσει γιατί το concept είναι ηλεκτρικό. 

Jeep Avenger 4X4 Concept Paris Motor Show

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι Jeep, κανονικό και πιθανότατα μοιάζει με οτιδήποτε πιο Jeep έχουμε δει εδώ και καιρό. Από εμάς είναι ναι αν το σκέφτονται για παραγωγή. 

Jeep Avenger 4X4 Concept Paris Motor Show

Best of Network