Η Porsche επιβεβαιώνει ηλεκτρικό SUV ναυαρχίδα το 2024

H Porsche επιβεβαίωσε πως στα μελλοντικά της σχέδια είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV πάνω από τις Cayenne και Macan

Porsche Cyenne

Αποκαλυπτικός ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume κατά τη διάρκεια μιας ημέρας για επενδυτές που διοργάνωσε η εταιρεία ενόψει της προσεχούς δημόσιας προσφοράς της. Τόνισε πως στα μελλοντικά σχέδια της Porsche είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, ανώτερο από την Cayenne και την Macan στην γκάμα της εταιρείας.Η Porsche επιθυμεί να επεκτείνει την επιτυχία της Taycan και σε άλλες κατηγορίες, αλλά με τον τρόπο που εκείνη θέλει και για αυτό μιλάμε για ένα SUV, του οποίου το sport σκέλος θα είναι ιδιαιτέρως τονισμένο. 

Ηλεκτρικό SUV ναυαρχίδα της Porsche

Το SUV, φέρει την κωδική ονομασία K1 και θα κατασκευάζεται στη Λειψία από τα μέσα της δεκαετίας. Το μοντέλο θα ενσωματώνει τεχνολογία από το Mission R που παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση του Μονάχου. Πιθανότατα θα φέρει την νέα μπαταρία υψηλής απόδοσης αλλά, το ηλεκτρικό σύστημα των 920 volt, που βελτιστοποιεί τους χρόνους φόρτισης και τον προηγμένο ελαιόψυκτο ηλεκτροκινητήρα. 

Porsche Cayenne

Το SUV της Porsche με την κωδική ονομασία Κ1, αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας. Νωρίτερα, στα τέλη του 2021 πηγές της Automotive News ανέφεραν πως το αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι και το πρώτο στην ιστορία της Porsche με τρεις σειρές καθισμάτων ώστε να φιλοξενεί περισσότερους των πέντε επιβατών. Η Porsche αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη πληροφορία, ωστόσο μοιάζει μια πιθανή επιλογή αν αναλογιστεί κανείς και την πορεία που έχουν χαράξει οι άμεσοι ανταγωνιστές της φίρμας, με τα μεγάλα του SUV.    

Σύμφωνα με τον Blure έχει φανεί πως οι πελάτες της εταιρείας είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα, αγοράζοντας ηλεκτρικό όχημα και η Porsche δεν σκοπεύει να αφήσει αυτή την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας μέχρι το 2030 οι παγκόσμιες πωλήσεις της θα αποτελούνται από πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε ποσοστό 80%. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η Porsche 718 που όπως δήλωσε ο αξιωματούχος της Porsche, στόχος είναι να κυκλοφορήσει μέχρι το 2025. 

Τι γίνεται όμως με την Macan;

Porsche Macan

Δεν είναι όμως όλα ρόδινα στους σχεδιασμούς και κυρίως δεν βγαίνουν πάντα όλα στην πράξη, όπως έχουν σχεδιαστεί επί χάρτου. Για παράδειγμα το Macan και το αδελφό του μοντέλο, το Audi Q6 e-tron, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, αλλά έχουν καθυστερήσει επειδή το νέο προηγμένο λογισμικό για τα οχήματα που αναπτύσσεται από τη μητρική Volkswagen Group καθυστερεί, όπως ανέφεραν πηγές. Σύμφωνα με τον Blure το λανσάρισμα της νέας Porsche Macan θα γίνει το 2024, βάσει το νέου πλάνου. 

Best of Network